štvrtok 18. apríla 2013

Títo ľudia prišli, zúčastnili sa a vyhrali. Vyhrali nad sebou, svojimi strachmi. 
Vyhrali, lebo boli poslušní, a tak mohli zažiť dotyk večnosti.



Každoročne naša organizácia TCKompas organizuje KPM, čiže Konferenciu pre Pracovníkov s Mládežou. Hoci sa miesto aj mesto konania za tie roky nezmenilo, NIKDY to nie je nuda! Žilina spolu s Domom odborov nás privítali vo veľkolepom štýle.


Hneď pri vchode sme šípili, že pôjde o akúsi záchrannú akciu :-)
Program bol nabitý:

 hlavný ranný a večerný program
rôzne hudobné formácie
 intenzívne tréningové semináre
 ale aj čas poriadne to roztočiť a osláviť
pre viac fotiek klikni sem

A prečo vlastne toto všetko?

Pretože Pán Ježiš pri svojom odchode zanechal odkaz. A akosi sme naň na tomto našom pokresťančenom Slovensku zabudli. Je pohodlnejšie si myslieť, že nás sa to netýka alebo že druhí ani nechcú o tom počuť. Ak však naozaj poznáme Krista, ku ktorému sa hlásime, jeho zlomené srdce pre ľudí nás nemôže nechať chladnými. 

A tak voľky-nevoľky sme sa v piatok vybrali do Žiliny a okolitých miest, aby sme sa spýtali ľudí na ulici, čo si myslia o Bohu. Prerod bol neuveriteľný! Odchádzali sme s malou dušičkou, vrátili sme sa s nadšením a neopísateľnou radosťou. Fungovalo to! Počúvali!

Z niečo vyše tisíc konverzácii sme mohli aspoň tristokrát podať dobrú správu ďalej, a to:

Boh stvoril človeka z lásky, aby s ním mal vzťah. My sme si však vybrali iný scenár, chceli sme diktovať podmienky sami, a toto Biblia nazýva hriechom - večným odlúčením od vzťahu s Ním. A hoci sme sa to aj snažili napraviť (hľadáme cestu k Bohu cez náboženstvá, dobré skutky, apod.), nebolo cesty späť. "Lebo odmena za hriech je smrť....." A vtedy prišiel Ježiš, syn Boží, ktorý sa rozhodol zaplatiť túto cenu a zomrel za hriechy moje, tvoje, celého sveta. Svojim krížom premostil tú priepasť medzi Bohom a nami, Jeho stvorením. "....ale Božím darom milosti je večný život v Kristu Ježiši." Ak vyznáš svoje hriechy, uveríš  a prijmeš Jeho obeť, budeš spasený.

"Boh dal nám večný život, a tento život je v Jeho Synovi. Kto má Syna, má život, kto nemá Syna Božieho, nemá života." (1.Jána 5:11-12)

Máš Syna?



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára